ALERJİ MEVSİMİNE DİKKAT!

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte doğanın canlanması, bağışıklık sistemlerini de uyarıyor. Uzmanlar, vücudun özellikle bahar aylarında alerjik reaksiyonlara karşı daha hassas olduğunu, her üç kişiden birinin alerjik hastalıktan etkilendiğini belirtiyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğçe, alerjinin besin, polen, bitki, hayvan tüyü, toz, böcek ısırıkları, ilaç ve takılar gibi maddelere aşırı duyarlılık vermesiyle ortaya çıktığını ifade ederek, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya nüfusunun yüzde 40’nın alerjik hastalıklardan etkilendiğini kaydetti.

CERRAHİ ENFEKSİYON BULUŞMASI

Cerrahi Enfeksiyon Derneği ile Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneğinin birlikte düzenlediği “Cerrahi Enfeksiyon Buluşması” 5-7 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul’da Polat Reunesans Otel’de gerçekleştirildi.

TÜRK CERRAHİ VE AMELİYATHANE HEMŞİRELERİ DERNEĞİ - Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar 2015

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen, "Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireliğinde Güncel Yaklaşımlar Toplantısı-2015",  21 Mart 2015 tarihinde Trabzonda yapılmıştır.

Prof. Dr. Yankı Yazgan ile ‘Ergenlikten Gençliğe Kaygı, Öğrenme ve Seçimler’ Konferansı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği Prof. Dr. Yankı Yazgan ile ‘Ergenlikten Gençliğe Kaygı, Öğrenme ve Seçimler’ konferansı 24 Şubat 2015’te saat 13:30’da İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Hemşirelik Eğitimi Çalıştayı

Hemşirelik Eğitimi Çalıştay’ı 12-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hemşirelik Yüksekokulu Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Hemşirelik eğitimi ve öğretimi açısından  büyük önem taşıyan bu çalıştaya üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Filiz Öğce ve Öğr. Gör. Dr. Huriye Vural katılmıştır.

AVRUPA CERRAHİ ve AMELİYATHANE HEMŞİRELERİ GÜNÜ

18 Şubat 2015 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz ÖĞCE'nin başkanlığında Türk Cerrahi Ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği'nin düzenlediği, "15 Şubat Avrupa Cerrahi Ve Ameliyathane Hemşireleri Günü", "Kesici/Delici Alet Güvenliği Seninle Başlar" konulu toplantı ile üniversitemizde kutlanmıştır.

Sağlık Yönetimi Tezsiz Türkçe Yüksek Lisans Programı

Sağlık Yönetimi Bölümü

Sağlık Yönetimi Tezsiz Türkçe Yüksek Lisans Programının tanıtım toplantısı 20.01.2015 günü saat 18:30'da yapılacaktır.

Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Tezsiz Türkçe Yüksek Lisans Programı
Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Tezsiz Türkçe Yüksek Lisans Programının tanıtım toplantısı 20.01.2015 günü saat 18:30'da yapılacaktır.

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğce, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı olarak seçilmiştir.

KALİTELİ UYKU SAĞLIKLI YAŞAMA İLK ADIM

Türkiye’de her on kişiden birinin uykusuzluk sorunu yaşadığına dikkat çekilerek, son 50 yılda günlük uyku süresinin erişkinlerde ortalama 2 saat azaldığı belirtildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Deniz Talaz, kaliteli bir uykunun uygun zamanda yeterli sürede kesintisiz olması gerektiğini söyledi.